Filip Tuytschaever

CV d.d. 11/09/2013

Filip Tuytschaever

T: 02/275.00.75
F: 02/275.00.70

www.contrast-law.be

filip.tuytschaever@contrast-law.be

Filip Tuytschaever is vennoot bij contrast. Hij is afgestudeerd aan de Faculteit Rechten van de Universiteit Gent en behaalde bijzondere licenties aan de Vrije Universiteit Brussel (Internationaal en Europees recht) en de VLEKHO (nu HUB) (Bedrijfsbeleid). Hij promoveerde als doctor in de rechten aan de Faculteit Rechten van het European University Institute te Firenze (Italië). Hij was nationaal expert bij het Secretariaat-generaal van de Europese Commissie en liep stage bij de Juridische Dienst van de Europese Commissie.

Filip is gespecialiseerd in het Europees recht, het mededingingsrecht en het distributierecht en adviseert bedrijven en overheden in administratieve procedures en geschillen op Europees en nationaal niveau. Hij vertegenwoordigde de Europese Commissie in meer dan 40 procedures voor de nationale rechter, het Gerecht en het Hof van Justitie van de EU.

Filip is professor mededingingsrecht aan de Faculteit Recht en Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel, en lid van de Brusselse balie.

Hij heeft een uitgebreide publicatielijst, waaronder boeken bij Hart Publishing (Differentiation in European Union Law), Oxford University Press (Vertical Agreements in EU Competition Law) en Larcier (Distributieovereenkomsten in het Mededingingsrecht).