Tom Van Noyen

Tom Van Noyen is counsel en leidt de Nederlandstalige afdeling van het kantoor. Hij is gespecialiseerd in arbitrage en geschillenbeslechting en in het opstellen en onderhandelen van nationale en internationale overeenkomsten.

Zijn praktijk focust zich voornamelijk op complexe commerciële en burgerlijke geschillen onder meer in de bank-, verzekerings- en energiesector. Hij vertegenwoordigt cliënten voor de Belgische hoven en rechtbanken alsook in nationale en internationale arbitrageprocedures.

Hij combineert zijn praktijk met een academisch mandaat aan het Instituut voor Verbintenissenrecht van de KU Leuven (Prof. Dr. S. Stijns en Prof. Dr. I. Samoy) als praktijkassistent voor het vak “Verbintenissenrecht in de onderneming”. Hij wordt regelmatig uitgenodigd als spreker over deze materies.

Tom heeft ook ervaring als in-house counsel bij een vooraanstaande multinational in de energiesector, wat hem een beter inzicht verschaft in het dagelijkse reilen en zeilen van een onderneming en toelaat om beter in te spelen op de noden en behoeften van zijn cliënten.

Tom behaalde zijn master in de rechten aan de KU Leuven in 2012 met grote onderscheiding. In het kader van de Erasmus-uitwisseling studeerde hij ook aan de Humboldt-Universität in Berlijn. Vooraleer toe te treden tot de balie van Brussel in 2013, liep hij stage voor the Office of the Prosecutor van het International Criminal Tribunal for Rwanda in Arusha, Tanzania (UN-ICTR).

Hij vervoegde Philippe & Partners in 2013 en werd counsel in 2017.

2019